3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
gnocchi 250 g
šunka 150 g
sušená rajčata 100 g
smetana ke šlehání 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup

Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme noky, promícháme se špenátem, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, sušená rajčata, na plátky nakrájený hermelín, směs osolíme, zalijeme šlehačkou, posypeme strouhaným eidamem a lehce vše promícháme. Dáme gratinovat do trouby na půl hodinky. Hotové gnocchi posypeme parmezánem a čerstvou bazalkou (klidně pár lístečků vcelku).


Další fotografie
 


RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...